Gemeente wil snelheidsbeperking waar veertigers omkwamen

Het gemeentebestuur van Wijnegem zit er al lang mee, maar na het dodelijk ongeval van afgelopen weekend zijn de debatten rond de snelheid op de Houtlaan weer geopend. Geert Van Hoof (48) en Guy Van De Walle (44) kwamen in de nacht van zaterdag op zondag op die plaats om het leven na een zware crash. "Wij vragen al veel langer naar snelheidsbeperking met trajectcontrole op die plaats", klinkt het bij het gemeentebestuur. "Maar het Agentschap Wegen en Verkeer heeft daar geen oren naar."

Als een gewestweg zit de Houtlaan in Wijnegem onder de vleugels van het Vlaams Agentschap van Wegen en Verkeer. De verbindingsweg tussen Schilde en Wijnegem behoort tot één van de uitzondering waarbij op 1 januari de snelheid níet verlaagd werd tot 70 kilometer per uur. "Bij elk overleg met Wegen en Verkeer leggen wij dat opnieuw op tafel", zucht Luc Monsieurs (Durf!), Schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid. "Er wordt veel te snel gereden op de Houtlaan met regelmatig ongelukken tot gevolg. Ook met dramatische afloop, zoals afgelopen weekend. Daar moet iets aan gedaan worden. Op het trimestrieel gesprek met Wegen en Verkeer aan het einde van deze maand gaan wij opnieuw voor een zone 70 die afgedwongen moet worden door trajectcontrole. Zo zetten we niet enkel in op verkeersveiligheid maar beperken we ook de geluidsoverlast. Twee vliegen in één klap."


Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is de Houtlaan voldoende uitgerust voor een maximale snelheid van 90 kilometer per uur. (BSB)