Controleurs van Vlaamse Belastingdienst blokkeren morgen N12 in Wijnegem: grote hinder verwacht

Archief - Controle van verkeersbelasting
Photo News Archief - Controle van verkeersbelasting

Op de N12 in Wijnegem zullen personeelsleden van de Vlaamse Belastingdienst morgen vanaf 11 uur tot 's middags een uitvoerige controleactie doen. Alle wagens worden aan de kant gezet om te bekijken of ze in orde zijn met de verkeersbelasting. De actie van socialistische vakbond ACOD is een reactie op de wijziging van het Vlaamse ambtenarenstatuut door bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA).

"Vanaf 11 uur zullen wij alle voertuigen, vrachtwagens én personenwagens, aan de kant zetten ter hoogte van kilometerpaal 7.8", zegt algemeen vakbondssecretaris Jan Van Wesemael. "Dit zal behoorlijke hinder opleveren." 

Tijdens de actie zal de vakbond flyers uitdelen als protest tegen de hervorming van het ambtenarenstatuut, die de Vlaamse regering net voor de zomer bekendmaakte. Overleg met minister Homans staat gepland op 24 september, maar dat is voor de ACOD te laat. 

Blokkeringsactie 

Eerder op de week voerde de ACOD ook al een blokkeringsactie aan de sluizen voor het binnenvaartverkeer in Vlaanderen. Die blokkade duurde 24 uur en belemmerde het scheepvaartverkeer naar de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Verwende en wereldvreemde bende. De tijd dat de vakbonden baas zijn en dat alle politici aan de hun leiband lopen is voorbij, te veel kadoo's gekregen vroeger.

 • Jan Vannuffelen

  Nog een bende die elk jaar 21 dagen ziek willen zijn .

 • andre van de wege

  doe maar moet er morgen niet naartoe.

 • Robert DE REU

  Wat een idiote actie, juist nog wat meer centjes binnendoen voor vadertje staat, zou juist omgekeert moeten zijn en een dag geen controles uitvoeren als ze willen actie ondernemen.

 • boeken cops

  Hoe dwaas om dat op voorhand aan te kondigen. De gangsters die niet betalen zullen daar wel niet passeren.