Andere activiteiten op Erfgoeddag

Ook elders in onze regio worden op Erfgoeddag allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kan je in het Gilliot & Roelants Tegelmuseum in Hemiksem de live restauratie van een uniek tegelpaneel gaan bewonderen. Om 14, 15 en 16.30 uur geeft restauratrice Charlot De Bisschop extra uitleg bij haar werk.


In Aartselaar zet het kasteel Cleydael speciaal voor Erfgoeddag haar deuren open. Huidig eigenaar Robert Coosemans en voormalig eigenaar François Leitner leiden je rond.


Liefhebbers van kunst kunnen zondag terecht in gemeenschapscentrum Den Boomgaard in Broechem. Daar organiseren de erfgoedraad en de raad voor kunst en cultuur samen een tentoonstelling met kunstwerken die geïnspireerd werden door 'de Groote Oorlog'.


Bij het woonzorgcentrum Immaculata in Edegem nemen acteurs van de Belgische Improvisatieliga de bezoekers mee doorheen een expo met aangepaste decors rond 140 jaar ouderenzorg in Edegem. Iedereen is welkom van 10 tot 17 uur.


In Mortsel worden vanuit het woonzorgcentrum Mayerhof wandelingen georganiseerd die de deelnemers Henriëtte Mayer van den Bergh leren kennen. Zij was de bezielster van liefdadigheidsinstellingen in de stad


(TEA/BCOR/FSL)