N-VA start informatiesysteem via WhatsApp

N-VA Wielsbeke start een aantal WhatsApp-groepen op om bewoners binnen bepaalde buurten dichter bij elkaar te brengen.
REUTERS N-VA Wielsbeke start een aantal WhatsApp-groepen op om bewoners binnen bepaalde buurten dichter bij elkaar te brengen.
N-VA Wielsbeke start een aantal WhatsApp-groepen op om bewoners binnen bepaalde buurten dichter bij elkaar te brengen.

“Er zijn recent een aantal inbraken en zelfs zwaardere criminele feiten gepleegd in Wielsbeke, en dat bracht ons op het idee om via sociale media bewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze verdachte zaken aan elkaar kunnen melden”, zegt gemeenteraadslid Rik Buyse (N-VA). “Intussen is er al een groep opgestart in de Kapitein Commandant Vinckestraat, ik ben er nu één aan het opstarten in de omgeving van Ooigem Bos en de school in Ooigem. Hoewel het initiatief van onze partij komt, staat het los van onze partij. Mensen kunnen er aan elkaar laten weten als ze een onguur figuur in de straat opmerken, of als ze een verdachte handeling hebben gezien, maar ze kunnen de groep net zo goed gebruiken als hun huisdier zoek is, of als ze een feestje organiseren en de buurt daarvan op de hoogte willen brengen. Het is nu nog een kleinschalig initiatief, maar als het aanslaat, willen we dit informatiesysteem nog uitbreiden, eventueel in samenwerking met de gemeente en politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • SVEN BRUYNEEL

    Er bestaat zoiets als een buurtinformatienetwerk ?