Is dit het laatste nieuw jaar zonder receptie?

Onder meer in Kortrijk brengt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie altijd een massa volk op de been.
Henk Deleu Onder meer in Kortrijk brengt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie altijd een massa volk op de been.
Overal wordt dezer dagen een glaasje gedronken op nieuwjaarsrecepties, behalve in Wielsbeke. Daar trakteert het gemeentebestuur traditiegetrouw op de Wielsbeekse Feesten in september, en niet in het begin van het jaar. Beide oppositiepartijen U. en N-VA zouden dat liever anders zien. 

“Volgens ons bereik je op de Wielsbeekse Feesten maar een bepaald deel van de bevolking, en zou je met een nieuwjaarsreceptie een veel ruimer publiek aanspreken”, zegt Rik Buyse (N-VA). “In plaats van nieuwjaarsrecepties te organiseren vanuit de partijen, lijkt een algemene nieuwjaarsreceptie, misschien zelfs één in elke deelgemeente, ons een beter idee.” Burgemeester Jan Stevens (CD&V) is het voorstel wel genegen. “Maar het wordt sowieso een afweging: onze bevolking trakteren op de Wielsbeekse Feesten én op een nieuwjaarsreceptie is iets te veel van het goede. Onze ‘happy hour’ op de Wielsbeekse Feesten is elk jaar toch vrij succesvol, de vraag is maar of we op een nieuwjaarsreceptie ook zoveel volk zouden mogen verwachten. Maar we denken hier over na.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.