Auto van vermiste Waregemnaar (45) na bijna vijf jaar uit de Leie gevist

waregemnaar autowrak
Hans Verbeke waregemnaar autowrak
Hans Verbeke
Tijdens een grootschalige routineactie is in de Leie in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) een verhakkelde auto opgevist van een man uit Waregem die sinds februari 2014 spoorloos verdwenen is. 

De 45-jarige Filip Migneau vertrok toen van bij hem thuis naar zijn werk in Kruishoutem, maar kwam daar nooit aan. Nadat in de voorbije weken met een sonarboot heel wat waterlopen in West-Vlaanderen werden gecontroleerd op de aanwezigheid van autowrakken, kamden de Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming vandaag de Leie in de Kortrijkse regio uit met de bedoeling om vier wrakken op het droge te halen. 

In Lauwe werd deze voormiddag een Peugeot uit het water gevist. De wagen bleek vier jaar geleden gestolen en was nog redelijk intact. Dat was niet het geval met een platgedrukte Volkswagen Golf die bij het invallen van de duisternis in Sint-Baafs-Vijve uit de Leie werd gelicht. Via het chassisnummer werd snel duidelijk dat het om het voertuig ging van Filip Migneau. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen werden in het wrak menselijke resten aangetroffen. Verder onderzoek moet nu duidelijk maken of het gaat om stoffelijke resten van de vermiste Waregemnaar.

Hans Verbeke
Hans Verbeke
Hans Verbeke
Hans Verbeke19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Moens

  THE respect Blackmini"

 • Don Tessers

  Hieruit proef ik toch een nalatig onderzoek met vele tekortkomingen.

 • Pat Debal

  Moet dat zo lang duren ze lopen er met een hele hoop op zoek en vinden niets en vijf jaar later vinden ze wel wat deden ze dan in die andere jaren op hun luie kloten zitten

 • raf peeters

  Mijn buurvrouw heeft zo 12 jaar geleefd met de vraag waar haar man gebleven was voor twee jaar heeft ze antwoord gekregen,lag met wagen in de Zuid Willemsvaart op nog geen 700 meter van zijn deur ,al die tijd heeft de vrouw niks kunnen doen omdat ie niet dood werd verklaard,de vraag is waarom ze bijvoorbeeld om de 2 jaar gen controle doen,er lagen bovendien nog 3 voertuigen in kanaal die gestolen wa-ren en dit op een afstand van een kilometer.

 • wim vancraeynest

  Meer onderzoeken doen in Leie gaat niet, door geldgebrek, eerst de uittredings premies voor de ministers en dan de minder belangrijke zaken.....