Zondag ook kiezen voor toekomst van Sint-Denijskerk

De Sint-Denijskerk in Serskamp.
Didier Verbaere De Sint-Denijskerk in Serskamp.
In Wichelen kan je zondag niet enkel kiezen voor een nieuw gemeentebestuur, maar ook voor de toekomst van de Sint-Denijskerk in Serskamp. 

Van 10 tot 18 uur organiseert de kerkfabriek een volksraadpleging op zoek naar een nevenbestemming voor de kerk. Die wordt vandaag nog gebruikt voor vieringen zoals huwelijken en uitvaarten en een maandelijkse gebedsdienst op de eerste woensdag van de maand. 

“Maar de ruimte biedt meer mogelijkheden. Daarom zoeken we naar een nevenbestemming die weliswaar rekening houdt met het religieuze karakter en de waarden van het gebouw. Ook het omringende kerkhof is een belangrijke factor in de mogelijke nevenbestemming”, meldt de kerkfabriek. 

U kan uw stem kwijt op zondag 14 oktober tussen 10 en 18 uur. Er is ook een kleine tentoonstelling over het religieus textiel dat al jaren in onbruik geraakt is. Samana serveert er naar aanleiding van de dag van de chronische zieken koffie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.