Vrouw rijdt 121 in zone 70 op snelweg: “Het moest snel gaan, ik was net oma geworden”

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
Katrien M. mag van de politierechter in Kortrijk drie maanden niet met de wagen rijden. De vrouw werd geflitst in de werfzone op de E403, toen ze 121 kilometer per uur reed waar 70 toegelaten was. “Ik was net oma geworden, het moest snel gaan.”

Vele tientallen automobilisten werden eind 2017 en begin 2018 geflitst ter hoogte van de wegenwerken op de E403 in Wevelgem. Daar gold toen een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De meeste overtreders kwamen er van af met een geldboete en acht dagen rijverbod maar voor Katrien M., die 121 kilometer per uur reed, was de rechter veel strenger. De vrouw werd eerder al veroordeeld voor te snel rijden. Daarom kreeg ze dit keer een rijverbod van drie maanden en een geldboete van 2.000 euro. Om haar rijbewijs terug te krijgen, moet ze opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als het praktisch rijexamen. De rechter legde haar ook medische en psychologische testen op.

Wagen nog perfect onder controle

“Het moest snel gaan die dag, ik was net oma geworden”, sprak de vrouw.  “Dat ik een zware voet heb, is juist. Anderzijds: ik bel nooit achter het stuur. Dat vind ik persoonlijk veel gevaarlijker. ” De politierechter verzekerde Katrien M. dat ook voor ongeoorloofd telefoneren achter het stuur regelmatig automobilisten op het beklaagdenbankje zitten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Cuypers

  Net oma geworden zijn is echt geen reden om te snel te rijden. De levensverwachting van de Belg is hoger dan 75 jaar. Alle tijd dus om dat nieuwe mensje te gaan bewonderen.

 • Filiep Lapeire

  Toch wel zware straf vind ik.

 • Jozef Matthijs

  Vrouw heeft gelijk er zijn er genoeg die hun auto niet onder controle hebben aan 70km/u of meer omdat ze met andere dingen bezig of niet bekwaam zijn en daar is veel te weinig controle op maar er zijn nu eenmaal snelheidsbeperkingen en dan kan je kiezen, gas lossen of betalen !

 • Joris Peeters

  Er wordt tegenwoordig ontzettend overdreven met verkeersboetes, zonder de werkelijke toestand van de weg en het verkeer op het ogenblik van de overtreding te bekijken. Waar ik woon maken ze alle straten stelselmatig dertig per uur wat ontzettend langzaam is. Bij meer dan 50 vlieg je al naar de rechtbank. Binnenkort kunnen ze alle belgen gaan beboeten onder het mom van verkeersveiligheid. Extra belastingen ja, kassa, kassa!

 • Wim Offermans

  Ze staat daar om haar overtreding niet om af te geven op andere overtreders.