Reveil brengt eerbetoon aan overledenen

Een eerbetoon op de begraafplaats in Moorsele.
Foto Deleu Een eerbetoon op de begraafplaats in Moorsele.
Reveil, een initiatief waarbij met muziek en woord een ontroerend eerbetoon wordt gebracht aan de mensen die ons helaas veel te vroeg ontvallen zijn, blijft jaar na jaar uitbreiden op Allerheiligen.

Er viel gisteren in de vooravond op zo'n honderd kerkhoven en begraafplaatsen in Vlaanderen meer te doen dan enkel het neerleggen van een bloem. En om zo wat warmte te brengen op een anders kille plek. Zoals op de begraafplaats in Moorsele, waarbij zeven inwoners met hun zelfgeschreven teksten en persoonlijke verhalen een ode aan de overledenen brachten. Een schrijver die er gisteren uit sprong in Moorsele, is Tim Ghillemyn. De Moorselenaar schreef in 2014-2015 een jaar lang blogs over wijlen zijn vader. De blogs worden in de bundel 'Onze Martin' uitgebracht.


Tim was 25 jaar toen hij zijn vader verloor. Martin Ghillemyn (50), die met een depressie kampte, stapte uit het leven. Het boek omvat leuke herinneringen. De zeven inwoners die teksten brachten op de begraafplaats van Moorsele, werden muzikaal ondersteund door de Moorseelse band De Thierry's. Zij brachten liedjes die voor de schrijvers een bepaalde betekenis hadden. Voor Tim was dat 'ik hou van u' van Noordkaap. Het was de eerste Reveil in Moorsele, nadat de gemeente eerder twee succesvolle edities hield in Gullegem en daarna in Wevelgem. (LPS)