Nog zes maanden extra cel voor bedreigen vader

Het gerechtsgebouw in Kortrijk.
Lieven Samyn Het gerechtsgebouw in Kortrijk.
Een 38-jarige man uit Moorsele (Wevelgem) heeft van de rechter in Kortrijk een extra effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 800 euro gekregen voor het belagen en bedreigen van zijn vader. Vorige week liep Kevin Coone nog vier jaar effectieve celstraf omdat hij aan café De Klokke in Moorsele na een discussie een messteek uitdeelde.

In de nacht van 20 op 21 juli gaf Kevin Coone op het trottoir voor café De Klokke in Moorsele na een discussie de 45-jarige Han Verlinde een messteek in de buik. Het slachtoffer overleefde ternauwernood. Goed voor vier jaar cel vorige week. Maar hij stond in een andere zaak ook nog terecht omdat hij de voorbije twee jaar meermaals zijn vader bedreigde met de dood. “Als ik mijn sport door uw veelvuldige slagen en psychische mishandeling niet kan blijven uitoefenen, dan kom ik u vermoorden”, luidde het op 20 juli 2016. Op 20 oktober 2017 probeerde hij de woning van zijn vader binnen te geraken en op 15 december 2017 belde hij naar de politie om te vertellen dat hij aan de woning van zijn vader stond en hem zou vermoorden. Zijn advocaat had op psychiatrisch begeleiding aangedrongen maar daar ging de rechter niet op in. Nu verblijft Coone nog altijd in de cel. Halfweg 2016 liep hij al eens een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief, op omdat hij een brandbom naar de woning van zijn moeder had gegooid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.