Man ramt gevel en vlucht weg, verkoop huis uitgesteld

De chauffeur kon snel gevat worden, want hij liet de bumper met nummerplaat achter.
Foto Alexander Haezebrouck De chauffeur kon snel gevat worden, want hij liet de bumper met nummerplaat achter.

Een 27-jarige bestuurder uit Wevelgem ramde donderdagavond de gevel van een woning langs de Koningin Astridlaan in Lauwe met zijn grijze bestelwagen. De man pleegde meteen daarna vluchtmisdrijf maar de politie kon hem snel opsporen, want de bumper met zijn nummerplaat was in de voortuin blijven liggen.


Het was enorm schrikken voor de bewoners, die donderdagnamiddag pas thuis kwamen van reis. "Oef, veilig thuis geraakt, denk je dan. En plots gebeurt zoiets. Door de klap is een groot gat geslagen in een ruimte waar een bureau staat. Gelukkig is hij niet in onze woonkamer gereden, want we zaten op het moment van het ongeval allemaal daar." De dochter van het gezin kon nog snel een foto nemen van de man en zijn bestelwagen voor hij wegreed.

Onder invloed

Sowieso was het een koud kunstje voor de politie om de man op te sporen. Door de klap, bleef de bumper van de bestelwagen liggen met daarbij de nummerplaat.


De politie vond de man bij hem thuis en pakte hem op voor verhoor. Hij bleek onder invloed te zijn en is geen onbekende voor het gerecht. Het huis staat te koop. "We waren al bezig met alles in te pakken", vertelt de bewoonster. "Maar we zullen de verkoop nu noodgedwongen even moeten uitstellen tot de gevel en het raam volledig hersteld zijn."


(AHK)