Graffiti siert muren de Gulleboom

Kunstenaar Jamz liet zich inspireren door de kleuters.
Henk Deleu Kunstenaar Jamz liet zich inspireren door de kleuters.
Kunstenaar Jamz heeft zich gisteren artistiek uitgeleefd op enkele muren in Kleuterschool de Gulleboom in Gullegem. Hij kwam op uitnodiging van juf Ulrike en juf Vera de school op die manier wat opfleuren.

"We hebben een streetart-project op poten gezet in onze school", vertelt Ulrike Esprit. "In het kader van dat project, leek het ons een leuk idee om een kunstenaar naar onze school te halen. Onze klassen hebben elk een symbool. Mijn klas is bijvoorbeeld de uiltjesklas. We hebben wat gebrainstormd met de kinderen over het symbool van hun klas. Hoe ziet een uil er bijvoorbeeld uit, waar woont die, welke andere dieren kan je in de buurt van een uil vinden, en de kunstenaar is dan met elk van die symbolen en de inbreng van de kleuters aan de slag gegaan met graffiti. De kinderen vonden het superleuk om achteraf te gaan zoeken waar hun symbool ergens terug te vinden was. IN de inkom van onze school hebben we nu een 'boom', als verwijzing naar de naam van onze school."


De komende weken wordt ook nog gedanst in Gulleboom. Er staan enkele streetdance-sessies op het programma.


"We oefenen een dansje in op Temperature van Sean Paul, een nummer dat de kleuters zelf uit een aantal nummers hebben gekozen. Op een slotdag, op 23 november gaan we dat in het centrum hier opvoeren ." (JME)