Duizenden bezoekers voor eeuwfeest op luchthaven

De Seaking had heel wat bekijks op de 100ste verjaardag van International Airport Kortrijk-Wevelgem.
Henk Deleu De Seaking had heel wat bekijks op de 100ste verjaardag van International Airport Kortrijk-Wevelgem.
International Airport Kortrijk Wevelgem heeft er een onvergetelijk verjaardagsfeest op zitten. Het eeuwfeest van de luchthaven, die precies 100 jaar geleden werd opgericht in de Eerste Wereldoorlog, lokte het afgelopen weekend enkele duizenden mensen naar Wevelgem.

Alle bedrijven, organisaties en verenigingen die een link hebben met de luchthaven, werkten hieraan mee. Om het oorlogsverleden van de luchthaven in de verf te zetten, was er een heus re-enactmentdorp, en het waren vooral de tank en jeeps die de acteurs mee hadden gebracht, die de aandacht trokken van de kinderen.


Annabel en Theo Lambrecht mochten even in de jeep zitten van hun ouders Joke Verbeke en Stijn Lambrecht uit Kortrijk. De C-130, die op de affiche stond, kon niet komen vanwege een dringende opdracht, maar de MUG-heli en Seaking waren wel van de partij.

Annabel en Theo Lambrecht mochten even in een jeep zitten.
Henk Deleu Annabel en Theo Lambrecht mochten even in een jeep zitten.

Demonstratievlucht

"Blij dat ik zo'n Seaking eindelijk eens van binnen heb gezien", zegt Johan Bastiaen uit Harelbeke. "Het toestel is eigenlijk nog ruimer dan je zou denken van binnen."


De demonstratievlucht van Seaking kon op veel enthousiasme rekenen bij de bezoekers, en ook de demonstratievlucht van de Red Devils van de luchtmacht viel in de smaak. (JME)