Dader schietpartij terecht, mysterie blijft

Het appartementsgebouw is gelegen in de Koperdraadstraat.
Alexander Haezebrouck Het appartementsgebouw is gelegen in de Koperdraadstraat.
Twaalf dagen nadat in de Koperdraadstraat in Wevelgem op 7 juni iemand vanuit een bestelwagen vier kogels afvuurde op een appartementsgebouw, slaagde het gerecht er in verdachte Harun Y. (25) uit Antwerpen te klissen. Hij stond voor de rechtbank in Kortrijk terecht maar een antwoord op de vraag waarom hij vuurde, kwam er niet.

Op de bewuste donderdagavond reed Harun Y. met een gehuurde bestelwagen van Antwerpen naar Wevelgem. Buurtbewoners zag hoe hij al twintig minuten aan de overkant van de straat in zijn bestelwagen zat toen hij vertrok maar even later terugkeerde en vanuit de rijdende wagen vier keer naar een appartementsgebouw schoot. De kogels sloegen in de gevel en een opstapje naar de deur in. Er raakte niemand gewond. Een getuige zag een witte bestelwagen met rood opschrift wegrijden en kon een deel van de nummerplaat noteren. Het voertuig bleek gehuurd maar de man achter het stuur identificeren bleek niet zo moeilijk. Harun Y. vloog één maand achter de tralies. 

“Per toeval”

“Ik was op weg naar de zee en had het emotioneel moeilijk”, verklaarde hij. Een uitleg die de rechter niet overtuigde. Hij stelde daarom op de zitting nog eens de vraag waarom hij precies in Wevelgem belandde en op dat appartementsgebouw schoot. “Per toeval”, hield hij de lippen stijf op elkaar. Telefonie-onderzoek bracht enkele contacten in het barmilieu aan het licht maar kon ook het ware motief niet achterhalen. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van één jaar. Zelf vroeg Harun Y. er met een werkstraf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 24 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.