Toekomst van brug aan Volkershouw is onzeker

oosterzele


De kans is klein dat de brug over de E40 in Volkershouw in Westrem ooit nog opengaat of vervangen wordt. Meer nog, uit een parlementaire vraag aan Vlaams minister van Openbare Weken Ben Weyts (N-VA) blijkt zelfs dat ze wordt afgebroken.


De jongste weken is de brug voer voor discussie op de gemeenteraden van Wetteren en Oosterzele. De gemeentes willen de brug graag weer open omdat ze een belangrijke verbinding is tussen de wijk Anker en de Wetterse deelgemeente Westrem. De brug werd zes jaar geleden gesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar bleef toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. De brug is in slechte staat en zal volgens de minister niet worden vervangen omdat er genoeg alternatieven zijn via de N42, de fietsersbrug en de brug aan Oudenbrug om de E40 te dwarsen. Of er een vervangende fietsersbrug kan komen, zal afhangen van het overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).


In de gemeenteraad van Oosterzele diende Open Vld opnieuw een motie voor extra overleg in tussen de lokale besturen en AWV, maar die werd weggestemd. Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) wil eerst de Oosterzelenaren en de Wetterse bevolking bevragen alvorens met een sterk dossier in overleg te gaan met de diensten van AWV. (DVL)