Raad voor verkiezingsbetwistingen verwerpt klachten Open Vld Wetteren

Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) mag donderdag de eed afleggen.
Didier Verbaere Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) mag donderdag de eed afleggen.

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen verwerpt de klachten tegen de verkiezingsgang in Wetteren. Walter Govaert vroeg het ongeldig verklaren van de verkiezingen en het schrappen van de mandaten van burgemeester Alain Pardaen (CD&V), raadslid Eline Pardaen (CD&V), schepen Herman Strobbe en raadslid Dietbrand Van Durme (Eén Wetteren). 

En dit op basis van het verkiezingsaperitief van buurtcomité THOG op het Dorp Van Massemen. Govaert noemde dit een gratis evenement dat de uitslag van de stembusgang had beïnvloed. Ook de verkoop van pannenkoeken door Ziekenzorg en Chiro Overschelde, die volgens Walter Govaert verenigingen met een link naar CD&V zijn, was volgens de liberale kopman onwettig. Dietbrand Van Durme (Eén Wetteren en lid van THOG) weerlegde de aanklacht en wees erop dat hij niet meehielp aan het verkiezingsaperitief en dat dranken en eten er helemaal niet gratis waren. 

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen verwerpt in haar arrest de bezwaren van Govaert en verklaarde de zetelverdeling, de volgorde van de lijsten en verkozen mandatarissen geldig. Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) reageert voorzichtig positief en kan donderdag de eed afleggen bij waarnemend gouverneur Didier Detollenaere in Gent. “Ik ben tevreden, maar heb het volledige arrest nog niet gelezen. Mijnheer Govaert heeft nu 8 dagen tijd tot 2 januari om beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Gebeurt dit niet, dan kunnen we de installatieraad van de gemeenteraad samenroepen op 17 januari”, zegt Alain Pardaen. Zijn partij CD&V vormt dan het nieuwe bestuur met Eén Wetteren, Groen&Co en sp.a.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.