Nieuwe fietspaden voer voor discussie

Op het Felix Beernaertsplein in Wetteren werden nieuwe fietspaden geschilderd. In beide richtingen is er nu extra ruimte voor fietsers en worden twee rijstroken vanaf de Gentsesteenweg herleidt tot één smalle strook voor wagens.


En dat leidt tot heel wat discussies. "Er is meer plaats voor de fietsers en nu is het duidelijk dat auto's niet naast elkaar kunnen staan aan het rondpunt. De voormalige bushalte dient nu zelfs als een apart fietspad. De kinderen en jongeren van Campus Kompas mogen nu eindelijk vanuit de school in de Noordlaan het fietspad in twee richtingen gebruiken en zo naar den Dries fietsen. Wij zijn dus bijzonder tevreden", klinkt het bij de fietsersbond."


De nieuwe inrichting is niet naar de zin van meerderheidspartij N-VA in Wetteren. "NVA Wetteren gaat niet akkoord met het aanbrengen van een doorlopende witte lijn op het Felix Beinaertsplein, ter hoogte van bakkerij Braeckman en de apotheek. Daardoor wordt het de facto voorsorteren, dat sinds jaar en dag gebeurt om naar de markt en naar de Nieuwstraat af te slaan, onmogelijk. Dit heeft als gevolg dat het kruispunt veel trager vrij gemaakt wordt en dat er minstens twee maal per dag ellenlange files ontstaan. Een bijkomend gevolg is dat er sluipverkeer zal komen over de parking naar het station toe wat een bijzonder verkeersonveilige situatie zal creëren. NVA Wetteren zal onmiddellijk op gepaste wijze optreden om aan die toestand een einde te maken. Meer praktijkgerichte oplossingen zijn dringend noodzakelijk", aldus de partij. (DVL)