Man rijdt 10 voertuigen aan en vlucht

BRUSSELSESTEENWEG UREN AFGESLOTEN DADER GEVAT

Op de Brusselsesteenweg richtte een chauffeur een ware ravage aan. Hij ramde tien voertuigen en sloeg te voet op de vlucht.
Didier Verbaere Op de Brusselsesteenweg richtte een chauffeur een ware ravage aan. Hij ramde tien voertuigen en sloeg te voet op de vlucht.
Een jonge bestuurder sloeg in de nacht van zondag op maandag op de vlucht nadat hij op de Brusselsesteenweg in Wetteren met hoge snelheid inreed op tien geparkeerde voertuigen. De ravage was enorm en de steenweg moest uren dicht om de wrakken te takelen. Er werd ook een veiligheidsperimeter ingesteld omdat er in de gecrashte bestelwagen een ton met chemische middelen werd aangetroffen. De chauffeur dook pas omstreeks 5.30 uur tijdens de opruimwerken op aan de plaats van het ongeval.

Het ongeval op de Brusselsesteenweg tussen Kwatrecht en het kruispunt Bourgondisch Kruis gebeurde zondagnacht omstreeks 2.15 uur.


Een jonge bestuurder verloor er de controle over zijn bestelwagen Ford en ramde daarop een geparkeerde Mercedes Atego vrachtwagen van Takelbedrijf Philippe. Hij sleurde daarop een geparkeerde bestelwagen en vier andere voertuigen mee en reed vervolgens aan de overkant van de steenweg, zo'n tweehonderd meter voorbij de eerste aanrijding, nog eens tegen vier geparkeerde wagens aan.


Behalve de bestelwagen van de bestuurder waren nog vier voertuigen rijp voor de schroot, waaronder een bestelwagen. De ravage was enorm. De chauffeur sloeg meteen na het ongeval via de doodlopende Steenbergstraat naar het kerkhof op de vlucht. Volgens getuigen raakte hij gewond bij het ongeval en bloedde hij hevig. Een bloedspoor was te volgen tot aan de velden, waar de straat overgaat in een grindpad om ten slotte te eindigen in de velden van De Kele.

De bestelwagen van Thomas Van De Abeele werd aangereden.
Didier Verbaere De bestelwagen van Thomas Van De Abeele werd aangereden.

Chemisch product

De brandweer en politie kwamen massaal ter plaatse en sloten de steenweg af voor alle verkeer. Er werd ook een veiligheidsperimeter ingesteld omdat de bestelwagen van de aanrijder geladen was met een vat met een chemisch product.


"Het bleek uiteindelijk om een ontsmettingsmiddel te gaan dat gebruikt wordt in de landbouw. De bestelwagen staat ingeschreven bij een bedrijf dat stallen reinigt. Het product bleek niet zo gevaarlijk, maar we konden geen risico's nemen", aldus brandweerofficier Dirk Pieters van de Wetterse brandweer. Pas nadat de veiligheid was verzekerd konden de takelwerken startten.

Met een speurhond zocht de politie naar de gevluchte chauffeur.
Didier Verbaere Met een speurhond zocht de politie naar de gevluchte chauffeur.

Speurtocht

"Het was een geweldige klap en de chauffeur moet enorm snel gereden hebben, want mijn bestelwagen werd tientallen meters meegesleurd. Hij zit nochtans volgeladen met bouwmaterialen, slijpschijven en andere machines", vertelt slachtoffer Thomas Van De Abeele. Omstreeks 4.30 uur kreeg de politie ook bijstand van een hondenbrigade om een zoektocht naar de gevluchte chauffeur te starten. Maar het spoor liep dood in de natte velden. De speurtocht werd om 5 uur afgeblazen en omstreeks dat uur waren ook alle wrakken en beschadigde wagens getakeld.


De brandweer reinigde nadien de straat en omstreeks 5.30 uur kon de Brusselsesteenweg weer opengesteld worden voor het verkeer. De voortvluchtige chauffeur dook pas toen op aan de plaats van het ongeval en werd alsnog voor verzorging naar het UZ gebracht. Hij raakte als bij wonder slechts lichtgewond. Hij mocht na verzorging beschikken. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.