Kies je eens je eigen kerstboom...vanop een veld

In een veld in Wetteren kon iedereen zijn eigen kerstboom kiezen en kopen. Liesbeth, Cyriel en Elke vonden de mooiste van allemaal.
Didier Verbaere In een veld in Wetteren kon iedereen zijn eigen kerstboom kiezen en kopen. Liesbeth, Cyriel en Elke vonden de mooiste van allemaal.

Wie op zoek was naar een kerstboom, kon er zondagochtend zelf eentje gaan uitkiezen en kopen in een veld langs de Zuidlaan in Wetteren. Initiatiefnemer Tom Meganck plantte er samen met zijn kompaan Sam Buggenhoudt een groot aantal soorten en formaten bij elkaar. Ze richtten samen ‘Darren’ op, een start-up hoveniersbedrijf dat zich specialiseert in creatief en ecologisch tuinieren. Mensen konden wandelen tussen de bomen en hun naamkaartje achterlaten bij hun favoriete keuze. De komende dagen worden de verkochte bomen gerooid en aan huis geleverd. Het nieuwe concept sloeg aan en lokte heel wat kijk- en kooplustigen naar het veld. 

“Volgens Cyriel is dit de mooiste van allemaal. Dus die halen we in huis”, lacht mama Liesbeth bij de boom van haar zoons keuze. 7Knots Jenever zorgde op het veld voor de nodige warmte met verschillende drankjes. “We hadden een paar honderd bomen aangeplant en de opkomst is uitstekend. We hebben zelfs een reserveveld waar alle soorten staan mocht er eentje uitverkocht zijn”, zegt Tom Meganck.  Voor herhaling vatbaar dus. 

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Liesbeth, Cyriel en Elke vonden de mooiste kerstboom van allemaal.
Didier Verbaere Liesbeth, Cyriel en Elke vonden de mooiste kerstboom van allemaal.
Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.