Inbraak via dak in supermarkt Spar-De Loor in Massemen: dader opgeschrikt door telefoon en blaffende honden

De dader maakte een gat in het dak en daalde met een meegebrachte ladder af in de winkel.
Didier Verbaere De dader maakte een gat in het dak en daalde met een meegebrachte ladder af in de winkel.
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in de supermarkt Spar-De Loor op de Massemsesteenweg in Massemen. De dader drong om 00.40 uur binnen via een gat dat hij had gezaagd in het plat dak van de zaak. 

Met een meegebrachte ladder daalde de dader af in de winkel. De uitbaatster hoorde het alarm afgaan en liet daarop de telefoon in de supermarkt onafgebroken rinkelen. Opgeschrikt vluchtte de dader weg zonder buit. De schade is wel aanzienlijk. Hij is amper tien minuten in de zaak geweest. 

De dader maakte een gat in het dak en daalde met een meegebrachte ladder af in de winkel.
Didier Verbaere De dader maakte een gat in het dak en daalde met een meegebrachte ladder af in de winkel.

“Hij moet wel een tijdje bezig geweest zijn want hij sneed doorheen enkele lagen roofing  en zaagde door het dak, de isolatie en een vals plafond om binnen te raken. De ladder moet hij ook zelf hebben meegebracht want nergens in de buurt is melding gemaakt van een gestolen ladder”, zegt zaakvoerster Isabel De Loor. “Op de camerabeelden staat een fors gebouwde kerel met een bivakmuts. Hij was net op weg naar de kassa’s toen hij werd opgeschrikt door de telefoon en door blaffende honden. Waarna hij op de vlucht sloeg. Een deel van de ladder werd in de tuin van de buren gevonden”, zegt Isabel. 

De politie van Wetteren voerde maandagochtend een sporenonderzoek uit en vond voetafdrukken van de verdachte. De zaak lijkt sterk op een soortgelijke inbraak in warenhuis Smatch in Schellebelle vorige week. Daar werd eveneens via het dak ingebroken in de nacht van maandag op dinsdag. Getuigen kunnen zich melden via pz.wlw@police.belgium.eu.

Personeel van supermarkt De Loor ruimt de schade op na een inbraak via het dak.
Didier Verbaere Personeel van supermarkt De Loor ruimt de schade op na een inbraak via het dak.
De politie vond enkele voetsporen van de dader na de inbraak bij supermarkt De Loor in Massemen.
Didier Verbaere De politie vond enkele voetsporen van de dader na de inbraak bij supermarkt De Loor in Massemen.
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Als die ladder door de inbreker zelf is meegebracht is de kans groot wanneer in de buurt camera beelden opgevraagd worden de wagen waarmee hij reed ergens in beeld komt.