Dronken bestuurder komt gestolen portefeuille aangeven op commissariaat : drie maanden rijverbod

Jempi Welkenhuyzen
In de auto stappen om naar het politiekantoor te rijden en aangifte te doen van een verloren portefeuille doe je best niet als je zelf gedronken hebt. Dat ondervond Wim M. in de politierechtbank. Het leverde hem een rijverbod en geldboete op. 

Wat de man uit Wetteren bezielde om nog naar de politie te rijden is niet duidelijk, dat hij al snel door de mand viel bij de politie is dat wel. Toen hij binnenwandelde en aangifte kwam doen werd hij ook onmiddellijk aan een ademtest onderworpen in het politiekantoor van Wetteren. Die was positief en hij moest meteen zijn verloren rijbewijs inleveren voor 14 dagen. Ook zijn wagen werd aan de ketting gelegd door de politie. “Het was niet slim van mijn cliënt om op dat moment aangifte te gaan doen van zijn verloren portefeuille. Hij is dan ook meteen zwaar gestraft met het rijverbod. Ik vraag u dan ook om mild te zijn”, aldus zijn advocaat. 

De man had al enkele veroordelingen opgelopen waar de rechter rekening mee hield. Het leverde hem een geldboete op van 1.680 euro en drie maanden rijverbod. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.