Beklaagde moet weer op zoek naar man met wie hij afspraak maakte op datingsite

Politierechter Peter D'hondt.
Mozkito Politierechter Peter D'hondt.
In een zaak van agressief rijgedrag heeft Stanislav T. van politierechter Peter D'hondt twee maanden de tijd gekregen om op zoek te gaan naar een zekere Mehmet van Algerijnse afkomst. Volgens de beklaagde zat zijn date Mehmet achter het stuur. 

Stanislav en Mehmet hebben elkaar leren kennen op ‘bullchat’ een datingsite voor homoseksuele mannen. Ze raakten aan de praat en spraken op 23 april 2017 af in Gent waar ze iets gingen drinken. Rond 20 uur reden ze richting Erpe-Mere, maar op de E40 in Wetteren haalden ze halsbrekende toeren uit. Ze reden wagens van de baan, remden bruusk waardoor alle verkeer tot stilstand moest komen. Een politieagent in burger zag de feiten en noteerde de nummerplaat van de beklaagde. 

Stanislav T. zegt dat niet hij, maar zijn date achter het stuur zat. “Ik weet echter zeer weinig van hem. Hij was getrouwd met een vrouw, daarom moesten we erg voorzichtig zijn”, aldus T. “Ik heb hem alleen maar die dag gezien, want ik keurde zijn rijgedrag niet goed. Ik voelde me niet op mijn gemak, maar ik wil niet opdraaien voor iets wat ik niet gedaan heb.”

Politierechter Peter D’hondt wil wel mee gaan in het verhaal, maar dan moet de beklaagde kunnen bewijzen met wie hij toen was. “Ga opnieuw op zoek naar Mehmet op de datingsite en zorg dat hij hier kan zijn”, aldus D’hondt. “Doe je best maar om hem te vinden en dan kan ik deze zaak misschien een kans geven.”

T. twijfelde eraan of hij de man ooit nog zal terugvinden op de datingsite.  De zaak zal verder gezet worden op 14 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.