25.000 euro aan Mountainbikes gestolen bij Sportbikes

Bij Sportbikes op de Brusselsesteenweg in Massemen werden in de nacht van zaterdag op zondag vijf dure fietsen met een winkelwaarde van ruim 25.000 euro gestolen.


Een bende professionele inbrekers ging er aan de haal met twee professionele mountainbikes ter waarde van 9.000 euro, twee elektrische mountainbikes van ruim 3.000 euro per stuk en een koersfietsreplica Sagan Superstar van 2.000 euro. De bende verkende vooraf de buurt en de winkel grondig. De bewakingscamera's op de parking werden weggedraaid. "Ze hebben de deur geforceerd met een koevoet en in amper 1,5 minuut werden vijf dure fietsen vooraan in de winkel gestolen", vertelt zaakvoerder Jan Vanhove van Sportbikes. Het is de eerste kraak sinds hij de zaak overnam van de familie van mountainbiker Filip Meirhaeghe.


"De zaak is goed beveiligd. We gaan de ingang nu nog beter beveiligen met een stalen gordijn of rolluik", besluit Jan. Getuigen die een witte bestelwagen, type Ford of Peugeot, met een zwarte streep opmerkten kunnen dat melden via pz.wlw@police.belgium.eu.


(DVL)