Mobiel frietkraam brandt uit op verjaardagsfeest

De wagen brandde volledig uit.
Vanderveken De wagen brandde volledig uit.
Aan Geneinde in Westerlo is vrijdagavond brand uitgebroken aan een frituurwagen van ‘t Snackske. Het mobiele frietkraam had aan de velden van KFC Tongerlo post gevat voor een verjaardagsfeest. “Blussen had geen zin meer”, zegt Guy Voets van ’t Snackske.

Cateringservice ’t Snackske trok vrijdagavond met één van haar frietwagens naar Geneinde. Terwijl de twee werkneemsters van ’t Snackske de frieten wilden voorbakken ging het mis. “Ze waren even naar het toilet gegaan. Terwijl ze weg waren is één van de ketels oververhit geraakt en in brand gevlogen”, vertelt Guy Voets van ’t Snackske. “Samen met enkele gasten hebben ze nog geprobeerd te blussen, maar dat had geen zin meer.”

Het motorgedeelte van de frietwagen bleef gevrijwaard. Het frituurgedeelte brandde volledig uit. “De frietwagen rijdt nog, maar is verder onbruikbaar. We hebben nog meer frietwagens, maar met de feestdagen in het vooruitzicht is dit toch een tegenslag. We hebben bijvoorbeeld veel kerstfeestjes van bouwvakkers op de agenda staan. We moeten bekijken hoe we dat oplossen.”

De brandweer kon de frietwagen niet meer redden.
Vanderveken De brandweer kon de frietwagen niet meer redden.
 Guy Voets van 't Snackske.
Vanderveken Guy Voets van 't Snackske.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.