Kwanten trekt en Wijnants duwt lijst N-VA

N-VA Westerlo trekt volgend jaar met dokter Pascal Kwanten als lijsttrekker naar gemeenteraadsverkiezingen. Huidig schepen Herman Wijnants wordt lijstduwer.


De nieuwe lijsttrekker is al gemeenteraadslid, OCMW-raadslid en jarenlang bestuurslid voor de partij. Velen zullen hem ook kennen als dokter Kwanten. Hij vindt dat zijn beroep een troef is. "Vanuit mijn beroep hoor en zie ik veel en kan ik een vinger aan de pols houden over wat er gaande is in Westerlo." De lijsttrekker van de vorige verkiezingen, Herman Wijnants, kiest nu voor de lijstduwersplaats en reageert tevreden. "Ik denk dat Pascal een uitstekende lijsttrekker gaat worden. Hij is een man met een hart voor Westerlo."


N-VA maakt deel uit van de coalitie die Westerlo bestuurt sinds 2012. Zowel Wijnants, huidig eerste schepen, als Kwanten willen volop werken aan een verkiezingsprogramma om de Westelse burger te overtuigen dat ook na 2018 N-VA nodig is. "Wij gaan nu met al onze mensen, die we stuk voor stuk nodig zullen hebben, aan tafel zitten om onze lijst en ons verkiezingsprogramma, dat we hopelijk ook snel kunnen voorstellen aan de Westelse bevolking, verder vorm te geven." (WDH)