Informatie over film ‘Het Leven eener groote Abdij’ gezocht

Een groep masterstudenten Theater- en Filmwetenschap aan de Universiteit van Antwerpen doet onderzoek naar de film ‘Het Leven eener groote Abdij’, een film die in 1929/1930 in Tongerlo (Westerlo) en de Kempen werd gedraaid door de Belgische cineast Carlo Queeckers. De film vertelt de geschiedenis van de abdij van Tongerlo en werd gemaakt kort na de brand die daar in 1929 plaatsvond.

“Omdat er momenteel zeer weinig geweten is over de film én over de figuur Carlo Queeckers, zijn we volop op zoek naar meer documentatie en informatie hieromtrent. Daarom lanceren we bij dezen een warme oproep naar mensen die eventueel meer weten over de film, zijn productie en de cineast Carlo Queeckers”, klinkt het bij studenten Zenaïd Paepe en Liesje Baltussen.

Doet de film ‘Het Leven eener groote Abdij’ of de naam Carlo Queeckers bij u een belletje rinkelen? Of kent u iemand die de opnames nog meegemaakt heeft? Alle tips zijn welkom op UAfilmonderzoek@outlook.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.