Fons Biesemans blaast 100 kaarsjes uit

Fons Biesemans bij de meer dan honderd verjaardagskaartjes die hij ontving.
Foto Maria De La Cruz Fons Biesemans bij de meer dan honderd verjaardagskaartjes die hij ontving.
De Geelse Straat in Tongerlo hangt vol met gekleurde bloemetjes en versiering, want bewoner Fons Biesemans is honderd jaar geworden. De sterke man woont nog steeds zelfstandig thuis en werkt nog dagelijks in zijn tuin. "Elke dag spek met eitjes eten en hard werken: zo kan je zo oud worden als ik", lacht hij.

Een volledige eeuw al geniet Fons Biesemans van het leven. Drie jaar geleden nog vierde hij zijn zeventigste huwelijksverjaardag met zijn vrouw Net. Toen waren ze allebei 97. Helaas overleed Net niet lang na hun huwelijksverjaardag. "Ik mis haar dagelijks. Ik had haar nog graag wat bij me gehad. Maar toch ben dankbaar dat ik zoveel mooie momenten met haar heb mogen beleven en dat ik nu nog steeds gezond ben. Honderd jaar worden, is niet niks hé", lacht de jarige. "Ik heb wel meer dan honderd kaartjes gekregen van mensen om me te feliciteren. Het is leuk dat ze allemaal aan mij denken."

Fanfare

De buren zorgden voor kleurrijke versiering in de hele Geelse Straat en op Fons' verjaardag, kwam als verrassing de fanfare van Westerlo een verjaardagslied spelen. De verjaardag vierde Fons met zijn familie en een glaasje cava. "Mijn broer Pol is ook op bezoek geweest en we hebben mooie verhalen over vroeger verteld. Hij wordt in maart 103 jaar. We zijn twee sterke broers en we zien elkaar nog wekelijks", vertelt Fons. "Hard werken en elke dag spek met eieren eten: dat heb ik gedaan om zo oud te worden", knipoogt de man. (JOBG)