Bevoegdheden van schepenen bekend

Vanderveken
CD&V, dat op 14 oktober een absolute meerderheid haalde, heeft de bevoegdheden van de schepenen en burgemeester bekendgemaakt.

Guy Van Hirtum begint aan zijn vijfde ambtstermijn als burgemeester en zal instaan voor algemeen beleid, veiligheid, politie en brandweer, intergemeentelijke samenwerking en landbouw. Eerste schepen wordt Tinne Wuyts, die de afgelopen legislatuur ook al in het schepencollege zetelde. Zij krijgt de bevoegdheden personeel en arbeidsveiligheid, ruimtelijke ordening, gelijke kansen, bevolking, jeugd en personen met een beperking.

Andere bekende gezichten zijn Filip Verrezen (openbare werken, gebouwen en monumenten, financiën, lokale economie, feestelijkheden en erediensten), Kelly Verboven (communicatie en burgerparticipatie, (kunst)onderwijs, kinderopvang, senioren, internationale relaties, bibliotheek en dierenwelzijn), Kristof Welters (mobiliteit en fietsbeleid, toerisme, cultuur, sterke dorpen, tewerkstelling en vrede en ontwikkelingssamenwerking) en Clyde Tai-Apin (gezondheid, sport, milieu en klimaat, gezin en ICT).

Enige nieuwkomer in het schepencollege is Paul Helsen, die naast voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst ook verantwoordelijk wordt voor sociale zaken en OCMW, armoedebestrijding en wonen. Maurice Van Hemelen wordt voorzitter van de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.