84 inwoners gestopt met roken

Alle ex-rokers kregen een kleine attentie.
Foto Maria De La Cruz Alle ex-rokers kregen een kleine attentie.

'Westerlo stopt met roken' heeft zijn nut bewezen. Van de 127 deelnemers zijn er 84 in een half jaar gestopt met aan de kankerstok te lurken.


Zes maanden lang kregen de deelnemers aan 'Westerlo stopt met roken' begeleiding, tips en ondersteuning via groepssessies en van een tabakoloog. Gisteravond volgde het slotmoment in zaal De Zoerla. "Van de 89 individuele deelnemers zijn er 54 gestopt met roken en van de 38 groepsdeelnemers gooiden er 30 de sigaretten weg. 84 in totaal en dat is een zeer mooi getal", zegt An De Busser, voorzitster van de Gezondheidsraad van Westerlo. "We horen enkel positieve reacties van de deelnemers. Het groepsgevoel geeft duidelijk een meerwaarde om te stoppen met roken."


De deelnemers die niet konden stoppen voor het slotmoment zetten wel alles op alles om alsnog later te kappen met de sigaret. Ex-rokers en rokers die behoefte hebben aan hulp kunnen nog steeds op de Facebookpagina terecht van 'Westerlo stopt met roken'. Vanaf volgend jaar zal de Gezondheidsraad jaarlijks een rookstopcursus geven. Ondertussen is de stad Herentals eveneens een rookstopproject gestart en vanaf september volgt de gemeente Retie. (JOBG)