"Ik wil me bewijzen in Engeland"

FUNSO OJO KOOS BEWUST VOOR SCUNTHORPE UNITED IN LEAGUE ONE

Funso Ojo staat in de basis bij Scunthorpe United en gaf al twee assists.
De Munter Kevin (12045) Funso Ojo staat in de basis bij Scunthorpe United en gaf al twee assists.
Funso Ojo (26) verliet Willem II afgelopen zomer voor Scunthorpe United in de Engelse League One. Wie dacht dat de voormalige middenvelder van ondermeer Beerschot en Antwerp over het Kanaal trok om er zich te begraven, heeft het echter mis. "Ik wil me bewijzen in Engeland", klinkt het.

Zijn beslissing om de Eredivisie te verlaten tijdens de zomermercato en zijn contract bij Willem II niet te verlengen maakte Ojo, vorige week pas 26 geworden, al eerder in de loop van vorig seizoen.


"Ik wou absoluut naar Engeland om me hier te bewijzen", aldus de Antwerpenaar, die net zoals de voltallige spelerskern in Doncaster verblijft, gelegen tussen Scunthorpe en Leeds in het noordoosten van Engeland. "De tijd was rijp voor die stap en ik heb nog bepaalde ambities in mijn carrière. Aanvankelijk voelde ik meer voor de Championship, maar uit die hoek kwam geen interesse. Momenteel gaat er zoveel geld om in het Engelse voetbal dat er in de hogere reeksen voornamelijk gekozen wordt voor jongens met een zekere ervaring in de vaderlandse competities. Bij Scunthorpe krijg ik nu enerzijds de kans om die op te doen en tegelijkertijd wil de club zelf ook meestrijden voor promotie náár de Championship. Hopelijk kunnen we met deze kern die doelstelling behalen, want om eerlijk te zijn is die niet enorm groot en dan is het toch altijd de impact van de opeenvolging van wedstrijden afwachten. Het niveau bevalt me zeer zeker en ik had me zelfs aan een langere aanpassingsperiode verwacht. Ik heb het geluk dat Scunthorpe over een coach beschikt die een mix zoekt tussen goed voetballen en 'kick and rush'. In veel wedstrijden kan ik zo een meerwaarde betekenen, maar af en toe krijg ik toch ook last van mijn nek als de tegenstander in balbezit is." (lacht)


"Onze start was goed. We zijn nog ongeslagen, staan vierde en ik gaf intussen ook al twee assists. Dat zijn er al twee meer dan vorig seizoen, dus dat is een positieve balans. Ik kwam naar hier met het idee om zestig wedstrijden te spelen, maar de coach gunt me voorlopig rust in de bekercompetities. Hij is van het idee dat we toch niet één van die drie prijzen zullen winnen." (lacht)