"Deze hondjes hebben trauma"

ASIEL ZOEKT OPVANGGEZINNEN VOOR VERWAARLOOSDE VIERVOETERS

Myriam geeft een gewassen en gekamde Billy een dikke knuffel.
Maria De La Cruz Myriam geeft een gewassen en gekamde Billy een dikke knuffel.
Dierenasiel Unco-Jerry uit Westerlo zoekt gastgezinnen voor verwaarloosde hondjes. De politie heeft die bij een gezin weggehaald. De dieren hadden onder meer tumoren aan hun tepels, veel te lange nagels en problemen aan hart en gebit. "Deze hondjes hebben duidelijk een trauma opgelopen", zegt Myriam Geeraerts van Unco-Jerry.

Truusje, Fientje, Trientje en Billy: dat zijn de namen van de vier verwaarloosde hondjes waar Unco-Jerry zich over ontfermd. "Toen ze bij ons kwamen, lagen ze helemaal opgerold in een bolletje van de schrik. Bij het minste geluid doken ze in elkaar. Ze hebben duidelijk een trauma opgelopen", vertelt Myriam Geeraerts van Unco-Jerry. "De politie is de hondjes bij een gezin in Mechelen gaan weghalen. Ze zaten er constant binnen. Hun nagels waren zo extreem lang dat ze niet eens meer konden lopen of bewegen. Eentje had zo'n dikke pels dat je niet eens meer zag welk hondje onder al dat haar zat. De teefjes hadden extreme gezwellen aan hun tepels", gaat Myriam verder. "Hun tandjes zijn er ook verschrikkelijk aan toe. Overal tandsteen en ontstekingen. De muil van één hond is zelfs helemaal dik en ontstoken."

Trientje.
Maria De La Cruz Trientje.

Vier poezen

"Bovendien hebben we in datzelfde gezin ook vier verwaarloosde poezen moeten weghalen", vervolgt Myriam. "Verschrikkelijk. Dieren geven heel veel liefde en vriendschap, maar als je er niet voor kan zorgen, haal ze dan ook niet in huis!"


De vier katten zijn al in een opvanggezin geplaatst. De vier hondjes krijgen verzorging in een dierenkliniek. Drie zijn al geopereerd aan gezwellen en andere medische problemen. "Bij de vier honden is een bloedstaal afgenomen. Daaruit is gebleken dat de tumoren niet uitgezaaid zijn en geen symptoom van kanker zijn. Gelukkig", vervolgt Myriam.

Truusje.
Maria De La Cruz Truusje.

Blind

Een teefje dat blind is, moet als enige nog een operatie ondergaan. Zij moet eerst nog een hartonderzoek ondergaan. "Pas als de cardioloog groen licht geeft, mag ook Trientje geopereerd worden."


Unco-Jerry is nu op zoek naar gastgezinnen omdat de huidige opvangplaatsen volzet zijn. Voor twee hondjes is al een nieuwe thuis gevonden. "We zoeken mensen die vrij veel thuis zijn en die bereid zijn deze lieverds de nodige zorgen te geven. Het is niet erg als er al een hond in huis is. De dieren zijn heel erg gemakkelijk en maken snel een band. Ze moeten wel de nodige rust krijgen", schetst Myriam Geeraerts wat ze zoal verwacht van een opvanggezin.


Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Myriam Geeraerts van dierenasiel Unco-Jerry op gsm-nummer 0492/04.14.71.


Mensen die graag een gift doen voor de verzorging van de dieren kunnen terecht bij dierenasiel Unco-Jerry. Meer info: www.dierenasiel-uncojerry.be