oldtimermeeting
Volledig scherm
oldtimermeeting © DBEW

Wervikse Oldtimer Liefhebbers zoeken medewerkers voor meeting: “Stewards en voor opbouw van de tenten”

WERVIKDe Wervikse Oldtimer Liefhebbers organiseren op zondag 21 augustus in de Bootweg op de wijk Laag-Vlaanderen een internationale oldtimermeeting die duizenden bezoekers lokt. De organisatoren zijn nog op zoek naar medewerkers.

 1. Druivenambassadeur organiseert wafelenbak ten voordele van strijd tegen kanker: “We zijn alvast heel tevreden over de opkomst”
  Overijse

  Druivenam­bas­sa­deur organi­seert wafelenbak ten voordele van strijd tegen kanker: “We zijn alvast heel tevreden over de opkomst”

  Zondag vond sinds lang terug een wafelenbak plaats in Overijse. Die viel samen met de laatste dag van de Winterhallen. De opbrengst van die wafelenbak ging naar de stichting ‘Kom Op tegen Kanker.’ “Elke familie wordt ooit wel eens met de ziekte geconfronteerd. Als Druivenambassadeur is het dan ook mijn plicht om voor de streek een steentje bij te dragen”, zegt Elias Vanbaelen, Druivenambassadeur 2023.
 2. Canal It Up pleit voor statiegeld op blikjes en plastic flesjes in Brussel: “Kan tot 40 procent minder zwerfvuil opleveren”
  Brussel

  Canal It Up pleit voor statiegeld op blikjes en plastic flesjes in Brussel: “Kan tot 40 procent minder zwerfvuil opleveren”

  Woensdag presenteerde Canal It up een petitie in het Brussels Parlement voor de invoer van statiegeld op blikjes en plastic flessen in het Brussels Gewest. Volgens de vzw is dat de beste manier om zwerfvuil tegen te gaan. Het systeem zou uitpuilende vuilnisbakken helpen voorkomen, waardoor minder afval in de straten of natuur terechtkomt. “Goed voor zowel mens als dier.”