Zondag Ricardbeurs in Oosthove

Voorzitter Dominique Potie rekent op een grote opkomst voor de Ricard-beurs in stadshal Oosthove.
Foto Vanthuyne Voorzitter Dominique Potie rekent op een grote opkomst voor de Ricard-beurs in stadshal Oosthove.
In de stadszaal Oosthove organiseert Ricard Lovers Belgium zondag vanaf 10 uur de achtste editie van de Ricard-beurs. Fans van de pastis kopen, ruilen en bewonderen er alles wat blauw-geel kleurt. De beurs vond drie jaar geleden al eens in 't Kapittel plaats.

Trucker Dominique Potie uit de Leopoldstraat is voorzitter van Ricard Lovers Belgium. Hun clublokaal is de cafetaria van het recreatie-eiland De Balokken. Er zijn 26 standhouders ingeschreven voor de Ricard-beurs nu zondag, goed voor 130 lopende meter. "De verzamelaars komen uit België, Frankrijk en nu ook uit Nederland, want ondertussen zijn ook daar verzamelaars aan het werk", zegt Dominique.

Nieuw glas

De Ricard-beurs vond vroeger telkens plaats in een andere provincie. "In samenspraak met de hoofdzetel van Ricard België zal het voortaan elk jaar in Oosthove zijn", zegt de voorzitter. "In Frankijk zijn er twee grote beurzen. We zijn nog groter. Ter gelegenheid van de beurs zondag, presenteren we ook een nieuw glas."


Dominique Potie verzamelt al jarenlang allerlei Ricard-spullen en kwam met zijn hobby al uitgebreid in deze krant. "Mijn kamer boven is ondertussen veel te klein geworden", vertelt hij. "Ik vind altijd wat nieuws. Al wordt het steeds moeilijker en ook duurder." (DBEW)