Weer veel volk op kerstboomverbranding

In plaats van een vuurhaard te bestrijden mochten de spuitgasten zelf het vuur aanwakkeren.
Luc Vanthuyne In plaats van een vuurhaard te bestrijden mochten de spuitgasten zelf het vuur aanwakkeren.
Er was opnieuw grote belangstelling voor de kerstboomverbranding op het stadsdomein Oosthove. Heel wat jonge gezinnen waren present.
Luc Vanthuyne Er was opnieuw grote belangstelling voor de kerstboomverbranding op het stadsdomein Oosthove. Heel wat jonge gezinnen waren present.
Joseline Croes nam haar dochterje Dunja en haar vriendinnetjes Lize en Marie mee naar de kerstboomverbranding.
Luc Vanthuyne Joseline Croes nam haar dochterje Dunja en haar vriendinnetjes Lize en Marie mee naar de kerstboomverbranding.
Enkele leden van Chiro Jow in opvallende T-shirt voor onze lens. De jeugdbeweging maakt reclame voor haar evenement Fantaspi op zaterdag 9 februari.
Luc Vanthuyne Enkele leden van Chiro Jow in opvallende T-shirt voor onze lens. De jeugdbeweging maakt reclame voor haar evenement Fantaspi op zaterdag 9 februari.
Tabaksfee Kelly Burggraeve (links)  en haar eredames Ismien Vervaeke en Caitlin Deleu waren ook van de partij.
Luc Vanthuyne Tabaksfee Kelly Burggraeve (links) en haar eredames Ismien Vervaeke en Caitlin Deleu waren ook van de partij.
De warme gloed van het vuur tovert een glimlach op heel wat kindergezichtjes.
Luc Vanthuyne De warme gloed van het vuur tovert een glimlach op heel wat kindergezichtjes.
Burgemeester Youro Casier mocht het vuur aansteken.
Luc Vanthuyne Burgemeester Youro Casier mocht het vuur aansteken.
De Belleman kondigt het vuurwerkspektakel aan.
Luc Vanthuyne De Belleman kondigt het vuurwerkspektakel aan.
Op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat lokte de 18de editie van de kerstboomverbranding zaterdagavond weer veel volk. Er namen dit keer opnieuw veertien clubs en verenigingen deel. 

Nieuwkomers waren duikclub De Piraten en de vzw O2, een instelling Bijzondere Jeugdzorg in de Speiestraat. De fanclub Alexander Kristoff en de jeugdbrandweer haakten af. De deelnemers verkochten onder het zwembad in houten chalets spijs en drank ten voordele van hun werking. Burgemeester Youro Casier (sp.a) stak in het gezelschap van de Belleman en de Tabaksfee en haar eredames het vuur aan. De brandweer was ter plaatse. Het ging om een organisatie vanuit de jeugddienst en het stadsbestuur Wervik. Voor de nieuwe jeugdconsulent Rein De Jongh was het zijn vuurdoop. “Nu doe ik de organisatie nog samen met Renzo Demeulenaere”, aldus Rein. “Er stonden twee verenigingen op de wachtlijst en kwam het dus goed uit zodat het weer vol stond.”

Terwijl in andere gemeenten kerstboomverbrandingen omwille van het milieu zijn geschrapt, blijft in de grensstad de traditie. “Het is ook een stuk folklore”, aldus Renzo Demeulenaere. “De aanvoer van kerstbomen was zeker niet minder dan vorig jaar.” De gepensioneerde stadsambtenaar Freddy Stragier zorgde omstreeks acht uur voor het vuurwerk. “Vorig jaar viel het vuurwerk vroeger”, aldus Freddy. “Nu niet en dat vind ik beter. De kerstboomverbranding brengt veel mensen samen en dat is het voornaamste.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.