Vluchtende automobilist kampt met psychoses

Een 42-jarige man uit Wervik, die op 24 augustus wegvluchtte van een politiecontrole in Deerlijk en tijdens een achtervolging enkele combi's van de weg probeerde te rijden, riskeert voor de correctionele rechtbank een celstraf van veertien maanden en een boete van 6.000 euro.

David C.G. reed weg van de politiecontrole, omdat hij zonder rijbewijs reed, de papieren van zijn Ford Ka niet in orde waren en omdat er valse nummerplaten op zijn voertuig hingen. Bovendien lagen in de wagen nog heroïne, speed, een knuppel en een mes. Verschillende politiecombi's zetten de achtervolging in, maar David C.G. was niet van plan om onmiddellijk te stoppen. Hij negeerde verschillende rode lichten, reed als spookrijder, zwalpte over de weg, tikte enkele politiecombi's aan, reed over het voetpad en raasde aan 120 per uur door de bebouwde kom. Uiteindelijk kon hij pas aan de R8 in Heule klemgereden worden.


De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep al tal van veroordelingen op. Zijn advocate weet zijn gedrag aan drugs en psychische problemen. "Hij heeft achtervolgingswaanzin en hoort soms stemmen", pleitte ze. "Misschien helpen een internering of begeleiding?"


Vier agenten vroegen elk een schadevergoeding van 1.500 euro. (LSI)