Stationsloket gaat volgende maand definitief dicht

Het loket in het Wervikse station, dat normaal al in juli gesloten zou worden, gaat nu in oktober dicht. De stad wil wel met de NMBS bekijken hoe de dienstverlening in het station verbeterd kan worden.

Eind mei maakte de NMBS bekend dat nog dit jaar de loketten in 33 stations gesloten worden. Wervik is één van die stations. Daar is het loket nu enkel nog op weekdagen open, in de voormiddag. Ter vervanging staat er ook een ticketautomaat, maar die blijkt regelmatig defect te zijn.


"We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat we die sluiting niet meer gaan tegenhouden", zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). "Al blijven we het wel een spijtige zaak vinden. We willen wel met de NMBS bekijken hoe we het maximum uit het station kunnen halen. Ik denk dan aan een samenwerking bij de heraanleg van de Stationsstraat, het verhogen van de perrons om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken en eventueel ook een private uitbating van het stationsgebouw. Van slecht nieuws willen we hier toch nog een positief verhaal maken." (DBEW)