Publieksmoment op archeologisch onderzoek

Op de site van de gewezen atletiekpiste in de Loskaaistraat werd enkele maanden geleden een archeologisch onderzoek gevoerd.
Luc Vanthuyne Op de site van de gewezen atletiekpiste in de Loskaaistraat werd enkele maanden geleden een archeologisch onderzoek gevoerd.
In de Ooststraat in Wervik is al enkele weken een archeologisch onderzoek bezig. Dinsdag 5 maart vindt om 15 uur een publieksmoment plaats voor omwonenden en andere geïnteresseerden. 

De archeologen gaan kort het archeologisch onderzoek en de eerste resultaten presenteren. Vorig jaar vond al een archeologisch vooronderzoek plaats. Toen werden proefsleuven getrokken. Aan de hand van die resultaten wordt er een verder onderzoek gevoerd. Hiervoor zijn zestig dagen voorzien, de kostprijs bedraagt tweehonderdduizend euro. 

De stad verkocht de gronden van het gewezen tweede voetbalterrein en een deel van het eerste terrein van Eendracht Wervik aan projectontwikkelaar Catteeu uit Lo-Reninge. Die wil er zeven blokken met 48 woningen bouwen, waaronder huizen, woon-werkwoningen en kangoeroewoningen. Richtprijs voor de standaardwoningen is 219.118 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video