Petitie voor gemeenschappelijke turnhal

De clubs geven de petitie aan burgemeester Youro Casier.
Vanthuyne De clubs geven de petitie aan burgemeester Youro Casier.
Krachtig en Lenig Wervik (KEL) en Turnkring Geluwe hebben de afgelopen vier weken handtekeningen verzameld voor een nieuwe gemeenschappelijke turnhal. Er zijn bijna 1.200 handtekeningen.

De petitie werd gisteravond in het stadhuis aan het schepencollege overhandigd. Wat gebeurde in aanwezigheid van een ruime delegatie. "Ze zeggen dat ze het gaan bekijken", aldus de voorzitters Hannes Decorte (KEL) en Sylvie Claeys. "We hebben ook een dossier overhandigd met daarin een voorstel voor een eigen financiële inbreng. Dat bedrag is niet min. Details wensen we daarover niet te geven."

Sterker breder beter

'Samen Sterker Breder Beter', staat er op de kaft van het dossier 'turnhal'. De twee clubs tellen samen 650 leden en kampen met plaatsgebrek. "De stad investeert fors in cultuur, met een gemeenschapscentrum in Kruiseke en Geluwe, we hopen dat in de toekomst ook onze jeugd niet wordt vergeten", aldus penningmeester Rosa Haghedooren van Turnkring Geluwe.


In het meerjarenplan 2019 is er geen geld voorzien voor een nieuwe turnhal. Het wordt een item voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. (DBEW)