Motorrijder (36) kritiek na zware botsing op N58

De 36-jarige motorrijder kwam onder een bestelwagen terecht op de N58.
Foto Alexander Haezebrouck De 36-jarige motorrijder kwam onder een bestelwagen terecht op de N58.
Op de N58 in Wervik is gisterenmorgen omstreeks 7 uur een 36-jarige motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt na een frontale botsing met een bestelwagen. Wellicht gebeurde het ongeval nadat beide bestuurders net een inhaalmanoeuvre deden.

Motorrijder Collins Ryckewaert (36) uit Wervik reed met zijn motor in de richting van Komen toen het enkele honderden meters voor het rondpunt met de Kruisekestraat mis ging. Collins botste frontaal met een bestelwagen van het bedrijf Logi-technic en werd van zijn motor geslingerd. Collins werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Menen. Daar werd zijn toestand in de loop van de dag stabieler.

In shock

De bestuurder van de bestelwagen, F. T. (43) uit Komen, raakte niet gewond maar verkeerde in shock. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Hij kwam tot de conclusie dat beiden wellicht vlak voor het ongeval een inhaalmanoeuvre hadden uitgevoerd. Wie de verantwoordelijkheid voor het ongeval draagt, is nog niet helemaal duidelijk. Door het ongeval was de N58 tussen de Kruisekestraat en de Geluwesteenweg urenlang afgesloten voor het verkeer. (AHK)