Komt crematorium aan andere kant van de stad?

Fractieleider Bercy Slegers (CD&V) kwam tijdens de gemeenteraad in Wervik tussen over de mogelijke komst van een crematorium in Wervik. 

Schepen Sonny Ghesquière (sp.a) is lid van het directiecomité van de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen. “De kans is groot dat hier een tweede crematorium komt”, liet hij op de gemeenteraad horen. “Wel wat kleiner dan Het Uitzicht in Kortrijk. Het is misschien wel een opportuniteit voor onze stad.”

De parkbegraafplaats in de Hansbekestraat is een mogelijke locatie, had Slegers verstaan. “We pinnen ons niet vast op die ene locatie”, reageert Sonny. “Het kan ook aan de andere kant van de stad, richting Menen.” Bercy wees ook op de vaak te kleine aula op de parkbegraafplaats en de denkpiste van de schepen om het crematorium te koppelen aan een ruimere aula. “Dat is mijn persoonlijke mening en zo vangen we twee vliegen in één klap”, besluit Ghesquière.

OCMW-voorzitter Sonny Ghesquiere achteraan de parkbegraafplaats, waar mogelijk een crematorium komt.
Luc Vanthuyne OCMW-voorzitter Sonny Ghesquiere achteraan de parkbegraafplaats, waar mogelijk een crematorium komt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.