Klanten verrassen uitbaters Noma op laatste dag

De klanten trakteren: een biermand voor Frans en een ruiker bloemen voor Carine.
Foto Luc Vanthuyne De klanten trakteren: een biermand voor Frans en een ruiker bloemen voor Carine.
Supermarkt Noma, de enige voedingswinkel in Kruiseke, is sinds gistermiddag definitief dicht. Voor uitbaters Frans Dolfen (60) en echtgenote Carine Jonckheere (58), die in 1980 met de zaak begonnen, werd het een emotioneel moment.

Inwoners huldigden het koppel en hadden een verrassing in petto. "We hielden van deur tot deur een collecte en vroegen een kleine bijdrage van 2 euro", vertelt buurman Geert Bossuyt. "We namen dat initiatief uit waardering voor hun jarenlange inzet voor ons dorp. Noma was meer dan een slagerij en supermarkt. Het was voor veel inwoners ook een ontmoetingsplaats om tussen de winkelrekken tijd te maken voor een babbel." Carine kreeg bloemen, Frans een biermand. Ze ontvingen ook een eetbon voor 't Erfgoed in Kruiseke en tickets voor de film van F.C. De Kampioenen in Kinepolis Kortrijk. "Zoveel volk is niet normaal", glundert Carine. "We wisten helemaal van niks. Het was ons wel al opgevallen dat sommige klanten tegen hun gewoonte in hier al zo vroeg waren (lacht)."


Voor de inwoners is er wel hoop op een vervolg, want blijkbaar zijn er kandidaat-overnemers voor Noma. "We hopen dat de eigenaars meegaan in dat verhaal", zegt Geert Bossuyt. (DBEW)