Fransman rijdt tegen vrachtwagen IJsboerke en belandt zwaargewond in ziekenhuis

De vrachtwagen van IJsboerke belandde in de vangrail.
Hans Verbeke De vrachtwagen van IJsboerke belandde in de vangrail.
Emmanuel Ducouran (42) uit Diksmuide schrok zich gisterenmiddag op de A19 in Geluwe een hoedje toen zijn vrachtwagen van IJsboerke plots werd aangereden door een achterligger. 

“Ik voelde een schok en zag een wagen voorbij vliegen”, zegt de Diksmuideling. “De auto vloog altijd maar verder. Ik vreesde al dat ik met een vluchtmisdrijf te maken had, maar dat bleek niet zo.” Kon ook niet, want het aanrijdende voertuig, een Renault Clio met Franse nummerplaat, was zwaar gehavend. Vermoedelijk was de bestuurder zo van slag dat hij er niet in slaagde te stoppen. 

Vlak na de klap passeerde Manon Stievenart (20) uit Menen voorbij de plaats van het ongeval. “Ik vond dat die vrachtwagen wel heel vreemd geparkeerd stond, zo tegen de vangrail”, zegt de jonge vrouw. “Maar toen ik wat verderop een auto zag staan, half op de rechterrijstrook en half op de pechstrook, viel mijn frank. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik de bestuurder uit z’n auto komen strompelen. Prompt ben ik gestopt om hulp te bieden.” De automobilist, een man uit Frankrijk, kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en werd vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn auto is helemaal verloren.

De Renault Clio van de Franse bestuurder is helemaal verloren.
Hans Verbeke De Renault Clio van de Franse bestuurder is helemaal verloren.
De vrachtwagen van IJsboerke raakte links achteraan ernstig beschadigd en belandde in de vangrail.
Hans Verbeke De vrachtwagen van IJsboerke raakte links achteraan ernstig beschadigd en belandde in de vangrail.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.