Doodrijder zwaarder gestraft in beroep

ENKELBAND, 6 MAANDEN RIJVERBOD EN 1.200 EURO BOETE

Annelies Vermeersch (zus van slachtoffer), Katrien Delaere (mama) , Jane Stragier (schoonzus), Jennis Stragier (weduwe) en Godelieve Rommelaere (schoonmoeder).
Christophe Maertens Annelies Vermeersch (zus van slachtoffer), Katrien Delaere (mama) , Jane Stragier (schoonzus), Jennis Stragier (weduwe) en Godelieve Rommelaere (schoonmoeder).
De bestuurder uit Menen die Dries Vermeersch (30) doodreed, is in beroep toch veroordeeld voor het veroorzaken van het ongeval. Pepijn D. kreeg een iets zwaardere straf, en daar kan de weduwe van het slachtoffer wel mee leven. "Ik ben blij dat alles nu voorbij is en we verder kunnen met ons leven", aldus Jennis Stragier.

Dries Vermeersch (30) uit Kruiseke kwam eind oktober vorig jaar om het leven bij een kop-staartaanrijding in de Ieperstraat in Geluwe. Op dat moment waren er werken op de A19, waardoor het heel wat drukker was op de N8. Het slachtoffer werd in zijn kleine Opel Corsa aangereden door een terreinwagen Suzuki, bestuurd door Pepijn D. uit Menen. De Corsa werd meters ver weggeslingerd en voor de bestuurder kon geen hulp meer baten. Het ongeval liet een grote indruk na op de brandweerlieden die ter plaatse kwamen. Dries Vermeersch was immers hun collega. Het slachtoffer was brandweerman-ambulancier. Op het moment van zijn overlijden volgde Dries bij de VDAB een opleiding tot verpleger. Op het ogenblik van de aanrijding was hij op weg naar Geluwe om er twee medestudenten op te halen. De aanrijder werd eerder door de Ieperse politierechter veroordeeld, maar hij tekende daartegen beroep aan. De man erkende de feiten, maar hij hoopte op mildheid. Het openbaar ministerie vorderde echter een zwaardere straf en daar had de rechter gisteren wel oren naar.

Dries vermeersch (30).
Hans Verbeke Dries vermeersch (30).

Ook rijexamen opnieuw

Pepijn D. moet nu opnieuw negen maanden een enkelband dragen, hij heeft ook een rijverbod van zes maanden gekregen, de helft met uitstel, en hij moet een boete betalen van 1.200 euro. Daarnaast moet hij vier proeven ondergaan om zijn rijbewijs terug te krijgen: het theoretisch en praktisch rijexamen én een medische en een psychologische proef. Bij het eerste vonnis kreeg hij enkel een weekendrijverbod.

Opluchting

Voor Jennis Stragier, de weduwe van het slachtoffer, en voor zijn moeder Katrien Delaere, is de uitspraak een hele opluchting. "Wij hadden ons eigenlijk al bij de eerste straf neergelegd", aldus weduwe Jennis. "De man had gezegd dat hij zijn straf zou aanvaarden en ook wij wilden verder met ons leven. Het was dan ook even schrikken toen ik hoorde dat hij op de laatste knip beroep aantekende tegen zijn straf. Ik ben echter opgelucht dat hij geen lichtere straf heeft gekregen. Ik ben blij dat hij die proeven moet doen, want dat was de eerste keer niet het geval."