Dertien stockageboxen voor verenigingen

Goed nieuws voor verenigingen met plaatstekort voor stockage. Een deel van de oude tabaks- en sigarenfabriek Arvic in de Speldenstraat wordt ingericht met opslagruimtes.


"In totaal gaat het om dertien boxen", zegt schepen van Cultuur Sanne Vantomme (N-VA). "Vier op het gelijkvloers en negen op de bovenverdieping. Vijf daarvan zijn al toegezegd aan wielerclub Vlug en Vrij, AMSC Leieland, toneelgilde Hoger Op, harmonie Onder Ons en BBC Wervik. Hiermee komen we tegemoet aan de verzuchtingen van de verenigingen met problemen voor stockage. Voor de andere boxen doen we een oproep naar de geïnteresseerde verenigingen. De huur bedraagt één euro per vierkante meter per maand. De oppervlakte varieert van 5 tot 27 vierkante meter."


Boven komt er ook een ruimte die zal kunnen worden gebruikt als vergaderlokaal en repetitieruimte voor toneel.


"We lieten daarvoor een stabiliteitsstudie uitvoeren en die ruimte wordt veilig", aldus de schepen. De stad investeerde 19.000 euro om de boxen, toebehoren, elektriciteit en een beveiligde toegang te installeren.


Tabaks- en sigarenfabriek Arvic werd destijds gekocht door de stad. Een deel achteraan is het lokaal politiecommissariaat, het deel vooraan is het repetitielokaal van harmonie Onder Ons. (DBEW)