Weinig interesse in nieuwe concessie Kiekenhoeve

De Kiekenhoeve in Essen zoekt een nieuwe concessionaris, maar de interesse is voorlopig klein.
Laenen De Kiekenhoeve in Essen zoekt een nieuwe concessionaris, maar de interesse is voorlopig klein.
De gemeente heeft nog altijd geen nieuwe uitbater gevonden voor de Kiekenhoeve. In april van dit jaar werd een nieuwe concessie uitgeschreven, maar daar reageerden uiteindelijk maar twee kandidaten op. 

Het voorstel bleek echter niet helemaal volledig waarop de gemeente met de twee kandidaten verder in onderhandeling ging. De kandidaten kunnen nu een laatste voorstel doen, waarop de gemeente dan definitief moet beslissen. Als het dan opnieuw niets wordt, moet heel de procedure overgedaan worden. De huidige uitbaters zouden dan voorlopig de zaak  openhouden.

“We vragen ons wel af waarom er een studiebureau is aangesteld om zogezegd meer kandidaten aan te trekken terwijl dat helemaal niet lukt”, aldus oppositieraadslid Guy Van Den Broeck (N-VA/PLE).

De Kiekenhoeve is een gerestaureerde abdijhoeve aan het toeristisch centrum en het Karrenmuseum. Ook het sportpark Hemelrijk ligt ernaast. De concessie wordt verleend voor een termijn van dertig jaar maar dat is onderhandelbaar. De offertes worden beoordeeld en vergeleken op basis van vier gunningscriteria en op een totaal van 100 punten. De kandidaat met de hoogste totaalscore wordt concessionaris van De Kiekenhoeve.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.