Prof belicht klimaatverandering in CC De Schakel

De klimaatverandering leeft, zo tonen de vele klimaatmarsen aan. Geoloog Eddy Keppens gaat er dieper op in.
ANP De klimaatverandering leeft, zo tonen de vele klimaatmarsen aan. Geoloog Eddy Keppens gaat er dieper op in.
Geoloog Eddy Keppens, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, onderzoekt de evolutie van ons klimaat. De prof komt op donderdag 14 februari naar CC De Schakel. Hij schetst er vanaf 14.30 uur op een toegankelijke manier hoe welke mechanismen de klimaatwijzigingen in gang zetten, welke vooruitzichten we hebben voor de toekomst en wat we er nog tegen kunnen doen.

Want de gevolgen zijn nu al voelbaar met ongewoon zware stormen, lange droogtes, overvloedige neerslag, onstabiele seizoenen, een verhoging van de zeespiegel en het smelten van gletsjers. Wie de lezing van Eddy Keppens bij wil wonen, betaalt 3 euro. Het initiatief wordt mee georganiseerd door vrijzinnig centrum Poincaré in Waregem en de vrijzinnig humanistische landelijke vormingsinstelling UPV, gespecialiseerd in wetenschapspopularisering. Inschrijven voor de uiteenzetting van geoloog Keppens: www.ccdeschakel.be of tel. 056/62.13.40.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.