Park Casier krijgt bijenhotel

Een voorbeeld van hoe een bijenhotel er kan uitzien.
Foto RV Een voorbeeld van hoe een bijenhotel er kan uitzien.
De stad laat een bijenhotel nabij de Gaverbeek bouwen, in het park Casier. Dat heeft het schepencollege beslist. Het gaat over een verblijfplaats van zo’n twee meter hoog, voor wilde bijen.

Het bijenhotel komt op een beschutte plaats in het park, zodat de wilde bijen niet al te veel gestoord worden. Het project, mee in goeie banen geleid door schepen van Natuur Maria Polfliet (CD&V), krijgt de komende maanden vorm. De stad vraagt eerst offertes op bij gespecialiseerde firma’s. Eens er een firma gekozen is, wordt bekendgemaakt hoe het bijenhotel precies wordt en op welke plaats in het park Casier het precies komt. Er leven in Vlaanderen 350 wilde bijensoorten die planten en voedselgewassen bestuiven, maar ze gaan de laatste jaren sterk achteruit. Ook omdat ze steeds minder holletjes vinden om in te wonen. Bijenhotels zijn dus meer dan welkom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video