Olifantwegel in Nieuwenhove in nieuw jasje: veilige verbinding voor fietsers en voetgangers

CD&V-schepenen Kristof Chanterie, Maria Polfliet, Pietro Iacopucci, Philip Himpe en Rik Soens op de Olifantwegel.
stad Waregem CD&V-schepenen Kristof Chanterie, Maria Polfliet, Pietro Iacopucci, Philip Himpe en Rik Soens op de Olifantwegel.
De Olifantwegel in Nieuwenhove zit in een nieuw jasje. De heraanleg van de wegel, een veilige voet- en fietsverbinding weg van gemotoriseerd verkeer, kostte 50.000 euro. Het is een volgende stap in het uitrollen van een netwerk van duurzame fiets- en wandelverbindingen in Waregem.

Eerder werden al de Hoogmolen-, Paters-, Ter Elst- en Potegemwegel in Waregem en de wegels op Ter Zompt – Kleurvinge en Kouters in Beveren-Leie vernieuwd. “We hopen om via een goed onderhouden netwerk aan trage verbindingen het stappen en trappen te stimuleren”, zeggen CD&V-schepenen Kristof Chanterie, Maria Polfliet, Pietro Iacopucci, Philip Himpe en Rik Soens. Alle wegels krijgen trouwens identieke groene wegwijzers, gefinancierd door de provincie West-Vlaanderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.