Nieuw commissariaat opent begin 2021

Kantoor(toren) politie komt vlakbij op- en afrittencomplex E17

Een blik op het toekomstige commissariaat.
Steenoven Een blik op het toekomstige commissariaat.
De bouw van een nieuw commissariaat voor de politiezone Mira is officieel gestart. Er was deze voormiddag een eerste spadesteek, in aanwezigheid van onder meer burgemeesters Kurt Vanryckeghem (CD&V) van Waregem, Gino Devogelaere (Samen Eén) van Anzegem en Lieven Vantieghem (CD&V) van Avelgem. De opening is begin 2021 voorzien.

Vier verdiepingen

Het commissariaat, een kost van ruim 9 miljoen euro, komt tussen de autosnelweg E17 en Kalkhoevestraat, tegenover het Bedrijvencentrum Waregem. De moderne nieuwbouw omvat een kantoortoren van vier verdiepingen aan de kant van de E17 en een gebouw van twee verdiepingen aan de achterkant van het perceel. De indeling van het gebouw kan aangepast worden, wat handig is voor de verschillende politiediensten.

Een blik op het toekomstige commissariaat.
Steenoven Een blik op het toekomstige commissariaat.

Snellere interventies

De nieuwe thuishaven wordt met 5.000 vierkante meter ruimer dan de huidige onder winkelcentrum Het Pand, terwijl diensten niet meer verspreid over verschillende locaties zullen zitten. “De voordelen van de centralisatie zijn duidelijk: hogere efficiëntie, optimale samenwerking en snellere interventies in de hele zone”, zegt burgemeester Vanryckeghem. De nieuwbouw ligt op een paar honderd meter van de op- en afritten E17-N382 en vlakbij het centrum van Waregem, terwijl ook de zone Mira-gemeenten Anzegem, Avelgem, Zwevegem en Spiere-Helkijn vrij vlot bereikbaar zijn. Het nieuwe gebouw kan in de toekomst nog uitbreiden, mocht dat nodig zijn.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.