Cycloop langs E17 herrijst

Foto Henk Deleu
De E17 heeft zijn cycloop of éénoog terug. De tien meter hoge reus uit polyester, een creatie van de Italiaanse kunstenaar Marco Boggio-Sella, staat weer als blikvanger nabij vorkheftruckbedrijf H&M International in Waregem.

Het grote beeld werd eind september 2012 vernield na een brand, die aangestoken werd. De dader of daders werden nooit gevonden. Het kunstwerk veroorzaakte daarvoor al controverse omdat het volgens het agentschap wegen en verkeer (AWV) de aandacht van automobilisten op de snelweg afleidde. "De reus is al sinds enkele dagen terug", zegt bedrijfsleider Hervé Missiaen.

Obama

"Het was een stille stunt naar aanleiding van de komst van Barack Obama, die vorige woensdag via de E17 naar en van de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field in Waregem reed", aldus Missiaen. De reus is ook nog steeds de mascotte van het kunstproject '100 Titanen van Vlaanderen'.

Kunstproject

Dat kunstproject van Missiaen toont zwart-wit foto's van invloedrijke personen zoals econoom Geert Noels, actrice Maaike Cafmeyer, regisseur Jan Verheyen, strafpleiter Jef Vermassen, ex-doelman Jean-Marie Pfaff en topondernemer Willy Naessens. De teller staat momenteel op 54 Titanen. (LPS)